Duiken in Cozumel, Mexico – Duiken Mexico

Duiken Mexico
Alles, Alles Inclusief, Blog Mexico, Centraal Mexico, Duiken Mexico, Duikplaatsen, Duikvakantie, Oost Mexico

Duiken in Cozumel, Mexico

Cozumel is een van de beste duiklocaties ter wereld. Cozumel ligt net ten noordoosten van het schiereiland Yucatan en is het grootste Caribische eiland van Mexico. Ooit bekend als de heilige grond van Mayagodinnen en een veilige haven voor piraten, is Cozumel nu bekend als de thuisbasis van het op een na grootste barrièrerif in de wereld en een van de beste duiklocaties ter wereld.

De natuurlijke rijkdommen van het rif zijn zo overvloedig en waardevol dat de Mexicaanse regering in 1996 een stuk van 25 mijl van het rif als Nationaal Park heeft aangewezen. Het is in dit park dat het meeste scubaduiken in Cozumel plaatsvindt. Naast het bekijken van ontzagwekkende en diverse wilde dieren, bezoeken duikers in dit gebied ook veel van de grotten en wrakken die in de wateren rond Cozumel te vinden zijn.

Duiken in Cozumel kan zowel door beginnende als ervaren duikers worden gedaan. Er zijn drie categorieën duiken, variërend van ondiepe koraalduiken aan de kust voor beginners; koraalpinnacles met labyrinten en tunnels voor gemiddelde duikers; en verticale wanden en dramatische afdalingen voor zowel gemiddelde als gevorderde duikers. Hier is een kort overzicht van elk:

De koraaltuinen liggen dicht bij de kust en zijn ideaal voor beginnende duikers. Een van de meest populaire locaties voor beginnersduiken is de Paradise Reef North en South. Het Paradise Reef in Cozumel bestaat uit twee riffen: Noord en Zuid. Het noordelijke rif is ondiep, ongeveer 30 voet, en ideaal voor beginnende scubaduikers omdat de stromingen hier uiterst zacht zijn. Paradise Reef South is iets dieper maar ook een favoriet voor beginners. Het heldere water van deze riffen maakt scubaduiken tot een waar genoegen. Excursies naar dit gebied zullen hersenkoralen, zee fans, sponzen, gorgonians, ster koralen, krabben, octopus, murenen, en misschien zelfs de Cozumel Splendid Toadfish onthullen. Nachtduiken zijn ook zeer populair op de noord- en zuidriffen.

Het Palancar Hoefijzer is misschien wel de populairste duikplek voor gevorderde duikers in Cozumel. Hier bevinden zich labyrinten van koraalkoppen van 100 voet tot 20 voet onder de oppervlakte. Duikers vinden het heerlijk om zich een weg te banen door tunnels, grotten, kronkels en bochten om alles te onderzoeken wat deze topduikplek te bieden heeft.

Een van de meest populaire drop-off duiklocaties in Cozumel is de Santa Rosa Wall. Beginnend op 50 ft. daalt deze locatie af in de diepe afgrond en komt uiteindelijk uit op ongeveer 100 ft. Sterke stromingen in dit gebied geven duikers het gevoel te vliegen langs de grote muur waar ze enorme sponzen, grote overhangen van steenachtig koraal, talrijke grotten en tunnels om te verkennen, en schildpadden en adelaarsroggen kunnen zien.

En de opwinding en schoonheid van Cozumel houdt niet op bij het scubaduiken. Cozumel is ook de thuisbasis van talrijke, majestueuze Maya-ruïnes waar men gelooft dat godinnen hebben gewoond. Dus als je eenmaal je vinnen hebt opgestoken voor de dag, denk dan niet dat je je zult vervelen op deze ontzagwekkende plek. Er is genoeg te doen en voor elk wat wils.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *