Reisgids Xcaret Mexico – Duikplaatsen Mexico

Duiken Mexico
Alles, Alles Inclusief, Blog Mexico, Centraal Mexico, Duiken Mexico, Duikplaatsen, Duikvakantie, Oost Mexico, West Mexico

Reisgids Xcaret Mexico

Xcaret is een idyllische locatie net ten zuiden van de badplaats Playa del Carmen aan Mexico’s Riviera Maya en op minder dan een uur van de internationale luchthaven van Cancún. Langs de hele Riviera Maya rond Xcaret vindt u luxe resorts, traditionele Mexicaanse dorpjes en prachtige witte zandstranden. Het gebied biedt luxe all-inclusive familie accommodatie met on-site restaurants, zwembaden, kuuroorden, tennisbanen, mini-golf, boogschieten, sjoelbakken en kinderclubs om maar een paar voorzieningen te noemen om uw reisdeals naar Mexico perfect te maken. Er zijn verschillende golfbanen in de omgeving voor golfers om van te genieten.

Een overvloed aan wilde dieren en prachtige landschappen wachten op u tijdens uw directe vakantie naar Xcaret. Tijdens uw bezoek aan het schiereiland Yucatan zullen gezinnen, koppels en groepen genieten van het eco-archeologische themapark Xcaret. Gebaseerd rond een lagune verborgen in de jungle, trekt het park sinds 1992 bezoekers aan met zijn natuurlijke waterpartijen, Jaguar eiland, zeecentrum, dierentuin, botanische tuinen, orchideeënkwekerij, vlinderpaviljoen, paddestoelenkwekerij en Maya-ruïnes. Bezoekers kunnen in het park ook scubaduiken, snorkelen, ponyrijden en paardrijden. Het park heeft ook een zandstrand, zoetwatermeren, lagunes, rivieren, ondergrondse grotten en een groene tropische jungle om te verkennen. Krokodillen, zeeschildpadden, zeekoeien, flamingo’s, apen, herten, vleermuizen en tapirs leven allemaal in het park. Maar de ultieme ervaring van het zwemmen met dolfijnen staat waarschijnlijk boven aan het verlanglijstje van de meeste mensen die het park bezoeken. Een dag lang dolfijnentrainer zijn in het park is een onvergetelijke ervaring, waarbij je interactie hebt met volgroeide dolfijnen en hun jongen en hun prestaties van dichtbij kunt zien. s Avonds kunt u in het park een oud Maya-balspel en een traditionele Mexicaanse zang- en dansshow opvoeren in het openluchttheater.

Duiken, snorkelen, snuba (een combinatie van duiken en snorkelen) en sea treks (onderwaterwandelingen) worden in Xcaret aangeboden. Bezoekers kunnen zwemmen in de prachtige warme Caribische Zee, in de zoetwaterlagunes, bij de cenotes in het binnenland en zelfs in de onderwatergrotten. Interactieve haaientours en rafting op de rivier zijn beschikbaar voor de meer avontuurlijke bezoekers die op zoek zijn naar spanning.

Er zijn vele oude Maya-ruïnes binnen handbereik in Chichen Itza, Xel-Ha, Tulum en Coba. Xcaret zelf was ooit een belangrijke stad en ceremonieel centrum.

Op slechts een korte veerboottocht van Playa del Carmen ligt het eiland Cozumel, dat een van de beste duik- en snorkelplekken ter wereld biedt.

Als u op zoek bent naar een bruisend nachtleven moet u naar de populaire badplaats Cancún in het noorden van de Riviera Maya.

Xcaret’s belangrijkste toeristische seizoen begint in november wanneer de badplaats 6 uur zon per dag ziet en temperaturen rond de 30C markeert. In de wintermaanden schommelt de temperatuur rond 28-29C met dagelijkse zonuren die toenemen tot 8 uur in maart. De luchtvochtigheid is lager en comfortabeler van december tot februari, en begint te stijgen in maart tot het hoogste niveau in april. De zee is ideaal voor zwemmen en interactie met dolfijnen tijdens de winter wanneer de temperatuur varieert van 26C tot 28C.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *