Spanning en Avontuur: Duiken in Cozumel – Duiken plaatsen Mexico

Duiken Mexico
Alles, Alles Inclusief, Blog Mexico, Centraal Mexico, Duiken Mexico, Duikplaatsen, Duikvakantie, Oost Mexico, West Mexico

Spanning en Avontuur: Duiken in Cozumel

Cozumel, gelegen op slechts 12 mijl van het schiereiland Yucatan, is het grootste Caribische eiland van Mexico. Het is een populaire bestemming voor studenten in de voorjaarsvakantie en een van de drukst bezochte havens voor cruiseschepen. Mensen komen naar Cozumel voor de ongerepte witte stranden, het kristalheldere water, en om te genieten van enkele van de beste scubaduiken in de wereld.

Van de stad San Miguel aan de centrale kust tot de zuidpunt van het eiland zijn er een reeks riffen en ondiepe koraalformaties die van Cozumel een paradijs voor duikers maken. Er zijn meer dan een dozijn specifieke duikplaatsen, elk met hun eigen unieke kenmerken. De meest populaire zijn de riffen van Columbia, Palancar en San Francisco en de lagune van Chankanaab. Er is geen tekort aan opties wanneer u een duiktrip naar Cozumel maakt.

Het overvloedige onderwaterleven hier, dat een myriade aan levendige kleuren vertoont, maakt scubaduiken in Cozumel tot een onvergetelijke vakantie. Het water is hier extreem helder en de koraalrifformaties zijn kilometers lang. Op de meeste plaatsen hoeft u niet dieper te gaan dan 40 voet om de unieke bezienswaardigheden van deze plek te ervaren. Verken onderwater overhangen en grotten, volg een van de vele koraalriffen, of ervaar de enorme verscheidenheid aan vissen die deze plek hun thuis noemen. Al deze dingen maken Cozumel tot een opwindende plek om te duiken.

De mystieke Cenotes van Cozumel

Als u een fervent avonturier bent en op zoek bent naar een spannende excursie, kunt u overwegen om te gaan cenote duiken. Cenoten zijn met diep water gevulde zinkgaten die een grote spirituele betekenis hadden voor de oude Maya’s, die geloofden dat ze de ingang naar de onderwereld waren. Duiken in deze diepe en mysterieuze onderwatergrotten is een avontuur dat maar weinig mensen durven aan te gaan. Cozumel ligt in de nabijheid van een aantal cenotes en veel duikers reizen hierheen alleen maar om deze angstaanjagende grotten te verkennen.

Als je nieuw bent in deze sport, maak je dan geen zorgen. Zolang je de geest en de wens hebt, kun je leren duiken, en er is geen betere plaats om het te doen dan Cozumel. Instructeurs zullen u alle veiligheidsprocedures en de juiste technieken voor het duiken leren, en zullen er bij elke stap zijn om u te helpen een plezierige ervaring te hebben.

Over het algemeen is Cozumel een van de meest populaire duikbestemmingen in de wereld. Er is geen tekort aan duikwinkels of touroperators hier, en het kiezen van een zal gewoon neerkomen op persoonlijke voorkeur. Zorg ervoor dat u uw reis goed plant en boekt bij een bedrijf waar u zich goed bij voelt. Vanwege de populariteit van de sport in dit gebied is het niet ongewoon om met 20 of meer mensen te duiken. Maar zelfs met een massa duikers biedt Cozumel enkele van de meest adembenemende bezienswaardigheden die er zijn, en het is gemakkelijk te zien waarom zoveel mensen hier een bezoek brengen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *