Stranden in Mexico – Blog Duiken Mexico

Duiken Mexico
Alles, Alles Inclusief, Blog Mexico, Centraal Mexico, Duiken Mexico, Duikplaatsen, Duikvakantie, Oost Mexico, West Mexico

Stranden in Mexico

De beste maanden om de stranden van Mexico te bezoeken zijn van november tot mei. Juli-augustus, Kerstmis en Pasen trekken grote aantallen vakantiegangers van zowel binnen als buiten het land. De heetste en vochtigste maanden, juni, juli, augustus en september, moeten vermeden worden vanwege het kwellende weer. Het insectenprobleem tijdens deze maanden is een ander probleem. Augustus-november heeft de mogelijkheid van ruwe zee aan de kust van de Stille Oceaan, voornamelijk als gevolg van stormen. Voor duiken bij Baja California is de periode van augustus tot november het beste, met zijn warme, heldere water en blauwe lucht. Op de Mexicaanse stranden kunt u genieten van een grote verscheidenheid aan heerlijk eten en drinken en natuurlijk van muziek en dans. Andere attracties zijn de koraalformaties die op sommige plaatsen gewoonweg prachtig zijn. Bovendien zijn enkele nabijgelegen oude sites zoals Chichen Itza en Tulum een bezoek waard.

Enkele van de plaatsen met de beste Mexicaanse stranden zijn hieronder opgesomd. Tulum (aan de Caraïbische kust) heeft een van de mooiste stranden ter wereld, met pittoreske Maya-ruïnes die over hetzelfde uitkijken. De sfeer die zo ontstaat is ontzagwekkend en is de reden waarom duizenden toeristen de plaats elk jaar bezoeken. Tulum ligt 130 km ten zuiden van de massale badplaats Cancún. Het is een kleine maar perfect gevormde witte zandbaai, met prachtige palmbomen en de uitnodigende azuurblauwe Caribische Zee om in te zwemmen. De ingang van Tulum heeft een enorme parkeerplaats, souvenirwinkels, cafés en restaurants. Er is dus geen plaats om ter plaatse te overnachten, maar er zijn wel een paar hotels en restaurants in het dorp Tulum. Daarnaast zijn er tal van resort-achtige plaatsen, cabañas (strandhuisjes) en campings langs de kustweg ten zuiden van Punta Allen.

Playa del Carmen (aan de Caribische kust) is een koel, ongedwongen strand met veel accommodatie, uitstekende bars, restaurants en winkels. Hoewel het erg populair is en mensen van over de hele wereld aantrekt, is het er nog steeds rustig, vriendelijk en ontspannend. Het is de beste plek in Mexico om handwerk van hoge kwaliteit te kopen, vooral sieraden. Boten zijn beschikbaar voor Cozumel, beroemd om zijn wereldklasse duiken en een park om met dolfijnen te zwemmen. Puerto Escondido (aan de Pacifische kust) heeft verschillende stukken prachtig zandstrand, met een relaxte sfeer en veel goedkope accommodatie. Populaire stranden zijn de 2 km lange Zicatela (surfparadijs) in het oosten van de stad en Playa Puerto Angelito in het westen. De branding hier bereikt 7-8 meter tijdens de maanden augustus-november als gevolg van zuidelijke Pacifische stormen.

Puerto Angel gebied (aan de Pacifische kust) staat bekend om zijn rust met als meest populaire strand de Zipolite. Veiligheid is hier een beetje een probleem. Cabo San Lucas en San Jose del Cabo (Baja California) bieden kilometers aan prachtige stranden en is een belangrijke Amerikaanse toeristische bestemming voor vissen en jonge feestgangers. De beste stranden zijn Playa Cemeterio, Playa Santa Maria (heerlijk om te zwemmen), Playa Costa Azul, Playa Canta Mar (ideaal om te surfen) en Playa Solmar (walvissen kijken van januari tot april).

De kust van Bahia Concepcion (Conception Bay) heeft verschillende schilderachtige stranden waaronder Playa Requesón, Playa Buenaventura, en Playa Coyote. Het ligt aan de kust van de Zee van Cortez, die een beschermd maritiem reservaat is. De faciliteiten zijn vrij eenvoudig (op sommige plaatsen geen zoet water) maar de natuurlijke schoonheid en rust compenseren dit ruimschoots. Uitstekend voor watersport en geweldig voor zeevruchten (vooral mosselen). Playa Santispac heeft de beste camping, met enkele goede restaurants. Playa Buenaventura is voor liefhebbers van kajakken. Bahia de Matanchen, San Blas (aan de Pacifische kust) is een klein maar echt Mexicaans vissersdorpje met een uitstekend stadsstrand, maar het beste in de omgeving is Bahia de Matanchen ongeveer 4 km verderop. Het heeft een brede halvemaanvormige baai met prachtige stranden van eersteklas zacht zand en een ontspannen sfeer.

Tussen Puerto Vallarta en Acapulco, heeft de centrale Stille Oceaan kust enkele honderden kilometers kustlijn met fijne zandstranden en uitstekende faciliteiten. De plaats is bekend om zijn fantastische zeevruchten, levendig nachtleven en tal van activiteiten.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *