10 Beste Mexico Vakanties – Blog Duiken Mexico

Duiken Mexico
Alles, Alles Inclusief, Blog Mexico, Centraal Mexico, Duiken Mexico, Duikplaatsen, Duikvakantie, Hotels Mexico, Oost Mexico, West Mexico

10 Beste Mexico Vakanties – Blog Duiken Mexico

1) Strandvakantie Mexico – nergens ter wereld zijn de stranden beter dan in Mexico. De bekendste strandbestemmingen – Cancún, Playa del Carmen, Puerto Vallarta, Acapulco, Mazatlan – roepen beelden op van zonovergoten zandstranden die fonkelen onder een blauwe Mexicaanse hemel met witte, pluizige wolken en gelukkige mensen die dartelen in de branding. Kom naar Mexico voor een strandvakantie, en die gelukkige persoon in de branding zou u kunnen zijn.

2) Vakantie in koloniale steden – de Spanjaarden kwamen naar Mexico in de vroege 16e eeuw en regeerden de volgende 300 jaar. De koloniale steden die zij bouwden zijn prachtige voorbeelden van barokke architectuur, missiekerken en porfiriaanse herenhuizen. Een bezoek aan deze historische gemeenschappen – Guanajuato, San Miguel de Allende en Queretaro zijn er maar een paar – geeft moderne toeristen een glimp van een majestueus tijdperk dat nu al lang voorbij is.

3) Vakantie in de Copper Canyon – de staat Chihuahua is de thuisbasis van een regio die bekend staat als de Sierra Tarahunara, en hier zorgt de Copper Canyon, 1.000 voet dieper dan de Grand Canyon, voor een must-see Mexico vakantie. Een trein vervoert passagiers van zeeniveau naar 1200 meter hoogte en dan verder naar de hoofdstad, door 86 tunnels en over 39 bruggen, waarvan sommige een mijl boven de bodem van de Canyon liggen.

4) All-Inclusive Resort Vakantie – het is heel goed mogelijk om naar Mexico te komen, te boeken in een all-inclusive resort, het terrein nooit te verlaten en een geweldige tijd te hebben. Voor één prijs genieten gasten meestal van elegante accommodaties, heerlijke maaltijden, persoonlijke service en een overvloed aan activiteiten, alles van tennis tot kinderfeestjes.

5) SCUBA Duikvakantie – Mexico is de thuisbasis van een aantal uitstekende duikbestemmingen, twee daarvan zijn Cozumel en Cabo San Lucas. Cozumel biedt waterzicht tot 200 meter, meer dan 200 soorten tropische vissen en watertemperaturen tot 80 graden, terwijl Cabo waterzicht tot 120 meter heeft en mysterieuze scheepswrakken en prachtige onderwater canyons om te verkennen. Duiken in beide plaatsen is een echte traktatie.

6) Archeologische ruïnes – met zijn rijke culturele erfgoed is Mexico een topbestemming voor de verkenning van archeologische ruïnes. Ooit was Mexico de thuisbasis van bloeiende Maya en Azteekse beschavingen (en anderen), vandaag de dag zijn overblijfselen van deze oude culturen verspreid over het hele land. Sommige ruïnes zijn goed onderhouden en staan op de platgetreden toeristische kaart; andere zijn in staat van verval en diep begraven in de jungle. Het verkennen ervan zorgt voor een avontuurlijke vakantie.

7) Sportvisvakantie – vissers komen van over de hele wereld om te vissen in Mexico’s viswateren van wereldklasse. Topbestemmingen zijn Cabo (zeilvis en marlijn) en Mazatlan (dorade en tonijn), en er zijn charterboten beschikbaar voor dagtrips of tochten van een hele dag.

8) Mexico City Vacation – als de oudste continu bewoonde stad op het westelijk halfrond, heeft Mexico City veel te bieden. Deze grootse, diverse en kosmopolitische metropool ligt bovenop de oude Azteekse stad Tenochtitlan en herbergt 130 musea, 64 theaters, 5 stadions, 11 ecologische parken en 7 archeologische vindplaatsen, om nog maar te zwijgen van hotels in alle soorten en maten, alle denkbare winkelmogelijkheden en een uitgebreid assortiment aan restaurants.

9) Spa-vakantie – niets is zo ontspannend als een spa, en Mexico heeft een groot aantal van deze heerlijke, rustgevende oases die ontworpen zijn om zelfs de meest gestresste reiziger te verjongen. Spa’s zijn te vinden in hotels of als luxe bestemmingen in en op hun eigen, het aanbieden van alles, van eenvoudige massages tot zeewier wraps, manicures en yoga.

10) Whale Watching Vacation – een van de werkelijk buitengewone natuurverschijnselen vindt elk jaar van januari tot maart plaats voor de kust van Mexico, wanneer 11.000 van de ongeveer 21.000 grijze walvissen van de wereld van de Noordpool naar het noorden van Cabo trekken om hun jongen te baren. Dit inspirerende en ontroerende spektakel zorgt voor een geweldige Mexico-vakantie.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *