Duiken en snorkelen in Akumal, Mexico – Blog Duiken Mexico

Duiken Mexico
Alles, Alles Inclusief, Blog Mexico, Centraal Mexico, Duiken Mexico, Duikplaatsen, Duikvakantie, Hotels Mexico, Oost Mexico, Reiswinkel, West Mexico

Duiken en snorkelen in Akumal, Mexico

Wanneer men naar Akumal Mexico reist, gaat men bijna aan dit kleine rustige dorpje voorbij zonder te beseffen dat het eigenlijk een van de beste locaties voor duiken en snorkelen aan de Caraïbische kust is op het Yucatan schiereiland. Akumal ligt slechts 65 mijl ten zuiden van het Cancun resort gebied en 50 mijl van de Mexicaanse luchthaven. Het mag dan klein zijn, maar het is de ideale vakantiebestemming voor gezinnen of duikers die willen ontsnappen aan de dagelijkse drukte op de vaak overvolle stranden van Mexico. Akumal heeft twee zeer rustige baaien en de Yalku Lagoon die perfect is om met het gezin te zwemmen of te snorkelen. Het gebied beschikt over 30 prachtige rif sites die ideaal zijn om te duiken, terwijl de prachtige witte zandstranden uitnodigen om te genieten van de ontspannende Mexicaanse zon.

Er is een overvloed aan accommodaties in Akumal, vijf verschillende restaurants die lokale en Europese gerechten aanbieden, diverse supermarkten, een paar boetiekjes of cadeauwinkels plus een uitstekende duikwinkel. De meeste van deze attracties liggen op 15 minuten loopafstand van elkaar. Het beste deel van dit kleine dorp is dat als u geïnteresseerd bent in snorkelen, duiken, vissen of gewoon ontspannen in de warme Mexicaanse zon vindt u dat u kunt lopen naar de verschillende locaties, hoewel bussen en taxi’s zijn direct beschikbaar mocht u ze willen.

De temperaturen in Akumal schommelen rond de 80 graden van september tot april en gedurende de rest van het jaar kunt u temperaturen van 90 graden verwachten. Het gebied ontvangt een zachte zeebries van de nabijgelegen Caribische Zee en tijdens het winterseizoen kunt u ‘s avonds een trui nodig hebben.

De plaatselijke duikshop zal uw duikuitrusting klaarzetten en klaarzetten voor uw duik wanneer u aankomt aan de kade. Ze hebben alle duikuitrusting die u nodig heeft tegen redelijke huurtarieven. U krijgt een aluminium tank van 80 kubieke meter die gevuld is tot ongeveer 3000 psi. U gaat aan boord van een van de 28 voet open panga boten die vlakbij aangemeerd liggen. De duiken zijn over het algemeen beperkt tot acht personen plus de duikmeester en de kapitein van het schip. Mocht je deel uitmaken van een grotere groep dan kun je gemakkelijk speciale regelingen treffen voor alle leden om te duiken.

De meeste van de georganiseerde duiken zijn stromingsduiken die plaatsvinden boven zeer mooie en kleurrijke koraalriffen. De typische stromingen zijn zwak in dit gebied en de watertemperatuur schommelt rond de 82 graden. De zichtbaarheid onder water in het gebied kan oplopen van 50 tot 150 meter, afhankelijk van het weer. Een licht nat pak is aanbevolen tijdens het winterseizoen.

Als u op zoek bent naar een ongerepte locatie met helder water en een overvloed aan onderzees leven om te bekijken tijdens uw volgende duikavontuur, dan is Akumal Mexico de plek waar u over hebt gedroomd.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *