Duiken in Cozumel – Waarom de bestemming zo goed klinkt?

Duiken Mexico
Alles, Alles Inclusief, Blog Mexico, Centraal Mexico, Duiken Mexico, Duikplaatsen, Duikvakantie, Oost Mexico, West Mexico

Duiken in Cozumel – Waarom de bestemming zo goed klinkt?

Cozumel ligt voor de oostkust van het schiereiland Yucatan in Mexico. Het is ook een eiland in de Caribische Zee. Duikers houden ervan om te gaan duiken in Cozumel om de interessante bezienswaardigheden te zien. Vroeger was dit de thuishaven van Mayagodinnen en een schuilplaats voor piraten.

Nu is het beter bekend om zijn prachtige barrièrerif dat het op één na grootste in de wereld is. Het biedt duikers ook een van de beste duiklocaties ter wereld. Er zijn zoveel verschillende dingen te ontdekken, van wilde dieren tot wrakken. De regering van Mexico heeft in 1996 een nationaal park opgericht dat een gebied van 25 mijl van de riffen beslaat, om alle natuurlijke rijkdommen daar te beschermen.

Dit park trekt de meeste duikers aan die naar Cozumel komen. Zij houden ervan om de wrakken en grotten te verkennen, samen met de levende wezens die gedijen in het water rond heel Cozumel. Deze fascinerende dingen trekken duikers van alle niveaus aan om te gaan duiken in Cozumel.

De beginnende duikers genieten van het koraal in de ondiepere gebieden dicht bij de kust. Dan zijn er de tunnels en de labyrinten in de koraalpinnakels die de duikers aantrekken die wat meer ervaren zijn. De ervaren duikers gaan meestal naar de gebieden met de drop offs en de hoge wanden. Laten we deze gebieden eens nader bekijken om te zien waarom de duikers er zo graag komen.

Een van de plaatsen die de ervaren duikers aantrekken is de Santa Rosa Wall. De drop off gaat over in een afgrond die vrij diep is en op sommige plaatsen wel 100 voet diep is. Je moet echter wel goed kunnen duiken om in dit gebied te komen. De stromingen zijn te sterk voor beginnende duikers. Halfgevorderde duikers kunnen hier ook duiken. Er is genoeg te zien van de grote sponzen tot de tunnels en grotten.

De gevorderde duikers neigen naar gebieden zoals Palancar Horseshoe. De koraallabyrinten reiken tot 100 voet hoog en gaan tot 20 voet onder de oppervlakte. Duiken door de grotten, tunnels, en de verschillende andere functies maakt voor de ultieme duik ervaringen. Avonturen als deze brengen mensen aan het duiken in Cozumel.

Dicht bij de kust kunnen de beginners de koraaltuinen vinden. De riffen zijn op sommige plaatsen zo ondiep als 30 voet. De stromingen zijn niet zo sterk, zodat het gemakkelijker is voor duikers die het net geleerd hebben of die niet veel ervaring hebben. Deze duikers kunnen stervormige koralen, sponzen, murenen en nog veel meer tegenkomen in dit heldere water.

Vergeet niet ‘s nachts te duiken wanneer u Cozumel bezoekt. De onderwaterwereld krijgt een mystieke sfeer als het donker is. Er is ook nog volop activiteit te zien.

Er is ook veel geschiedenis te zien in Cozumel. U kunt de plaatselijke Maya-ruïnes en een oude historische vuurtoren bezoeken. Naast deze geschiedenis zijn er ook prachtige zonsondergangen, stranden en kristalhelder blauw water om in te zwemmen.

Klinkt diepzeeduiken in Cozumel u niet goed in de oren? Het maakt niet uit of u de koraalriffen of de tunnels en grotten verkent, u zult een geweldige ervaring hebben. U kunt ook gaan nachtduiken of gewoon op het strand wandelen voor een geweldige tijd. Plan vandaag nog uw duiktrip naar deze locatie voor niets anders dan plezier en fascinatie!

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *