Duiken in Mexico – Blog Duiken Mexico

Duiken Mexico
Alles, Alles Inclusief, Blog Mexico, Centraal Mexico, Duiken Mexico, Duikplaatsen, Duikvakantie, Oost Mexico, West Mexico

Duiken in Mexico

De verscheidenheid aan wateren, lagunes en rivieren van Mexico maken het de ideale duikbestemming. Langs de kusten van de Golf van Mexico en de Stille Oceaan zijn er vele oude scheepswrakken te ontdekken.

Voor koraalriffen is het Parque Marino Nacional Arrecifes de Cozumel perfect. Dit ecologische heiligdom in de Caribische Zee maakt deel uit van het op één na grootste koraalrifsysteem ter wereld.

In de Zee van Cortez, door de beroemde oceanograaf Jacques Cousteau “het aquarium van de wereld” genoemd, zijn veel verschillende soorten zeeleven te zien.

Duiken kunt u in de moerassen midden in de woestijn, terwijl u op het schiereiland Yucatan, met 60.000 meter onderaardse tunnels, kunt duiken in spelonken en ondergrondse rivieren.

Acapulco is ideaal voor scubaduiken, snorkelen en grotduiken.

Banderas Bay is een van de meest favoriete duikbestemmingen van Mexico. Tijdens de zomer is het zicht in het water tussen 78 en 130 voet en de temperatuur tussen 27C en 30C, waardoor het de beste tijd van het jaar is om te duiken.

Cancún, op het schiereiland Yucatán, is ideaal om te duiken en te snorkelen.

Cozumel’s National Reef Marine biedt 25 riffen waar u kunt scubaduiken en is ook een goede plek voor beginnende duikers.

Huatulco biedt koraalriffen en gezonken scheepswrakken om te verkennen.

Ixtapa-Zihuatanejo heeft meer dan 30 duikplekken waar je dolfijnen, octopussen, mantaroggen, murenen en kikkervissen kunt zien.

Los Cabos is ideaal voor duikers van alle niveaus. Hier zie je koraalriffen, scheepswrakken, onderwater canyons, mantaroggen, walvishaaien, zeeschildpadden en zeeleeuwen.

Merida is ideaal voor liefhebbers van grotduiken, want het heeft vele onderwatergrotten, spelonken en zinkgaten met allemaal fascinerende rotsformaties.

Tijdens een duik in de stille wateren van de Riviera Nayarit kunt u dolfijnen, mantaroggen, Olive Ridley zeeschildpadden en zelfs bultrugwalvissen zien.

Campeche, Hermosillo (met kunstmatige riffen), La Paz (Zee van Cortez), Loreto, Mazatlan, Playa del Carmen (Groot Mayarif) en Puerto Escondido zijn ook uitstekende duikbestemmingen.

Op het internet vindt u altijd last minute vakanties die perfect zijn voor duikvakanties en die in de komende weken vertrekken.

Na jaren en jaren in de reisindustrie doorgebracht te hebben en de wereld rond gereisd te hebben dankzij mijn job, hoop ik dat je van mijn artikels en ervaringen geniet zoals ik er van genoten heb. Laat een reactie achter.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *