Duiken in Playa Del Carmen, Mexico, een mekka voor toeristen

Duiken Mexico
Alles, Alles Inclusief, Blog Mexico, Centraal Mexico, Duiken Mexico, Duikplaatsen, Duikvakantie, Oost Mexico, West Mexico

Duiken in Playa Del Carmen, Mexico, een mekka voor toeristen

Playa Del Carmen was ooit een klein en slaperig kustplaatsje met een spectaculair uitzicht op het strand waarvan de charmes niet ontdekt werden door de mainstream reizen, een echt onbedorven juweeltje. Na verloop van tijd wisten meer en meer mensen dit dorp op het schiereiland Yucatan te vinden en is het steeds minder een verborgen schat geworden en steeds meer een must voor een geweldige strandvakantie.

Playa Del Carmen ligt op ongeveer 45 mijl van Cancún en kan niet meer verschillend zijn! Het hart van Mexico’s Mayan Riviera, dit kleine vissersdorp is nu de thuisbasis van internationale restaurants, unieke kleine hotels en vakantiewoningen.

Playa del Carmen heeft het hele jaar door fantastisch weer en het wereldklasse duiken trekt toeristen van over de hele wereld.

U vindt er kilometers witte zandstranden met in het westen het turquoise water van de Caribische Zee en in het oosten de weelderige groene jungle. Er zijn zoveel watersporten te beoefenen, er is een bruisend nachtleven, geweldige restaurants en allerlei jungle-activiteiten.

Deze duikbestemming, die bij de plaatselijke bevolking gewoon “Playa” heet en langs het op één na grootste barrièrerif ter wereld ligt, is hard op weg om een populaire plek te worden voor zowel beginnende als ervaren duikers. Er zijn meer dan 15 duikplekken in een straal van 6 km en de boottochten zijn kort zodat er genoeg tijd overblijft om te duiken en te ontspannen.

Wat echt cool is aan duiken in Playa Del Carmen, Mexico is de enorme en diverse hoeveelheid zeeleven dat leeft tussen de tuinen van zacht koraal met een zichtbaarheid die kan oplopen tot 30m/100ft.

Als u iets heel anders wilt proberen, probeer dan grotduiken in een van de vele cenotes in de jungle. Cenotes zijn de met water gevulde kalkstenen zinkgaten van de Yucatán. Playa is beroemd om zijn onderwater grottenstelsel en is een mekka voor ‘s werelds beste grotduikers. Eén ding is zeker, duiken in Playa Del Carmen, Mexico zal een ervaring zijn om nooit te vergeten!

Met meer dan 450 reisbestemmingen in meer dan 75 landen, is Tropical Beach Destinations uw bron voor de beste en meest betaalbare vakantiepakketten, omdat wij geloven dat het is wat je doet als je er bent dat de meest memorabele ervaringen creëert.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *