Duiken op het – Great Carrier Reef – Blog Duiken Mexico

Duiken Mexico
Alles, Alles Inclusief, Blog Mexico, Centraal Mexico, Duiken Mexico, Duikplaatsen, Duikvakantie, Oost Mexico, West Mexico

Duiken op het “Great Carrier Reef

De USS Oriskany, ook wel het “Great Carrier Reef” genoemd, is het enige vliegdekschip dat toegankelijk is voor de meeste duikers en is zeker een “must see” voor duikers die de Florida panhandle bezoeken. Bijna alle duikers zullen aanraden een beetje onderzoek te doen naar de geschiedenis van het schip voor zowel een meer lonende ervaring als voor het ontwikkelen van een duikplan. Veel duikers hebben opgemerkt dat de duik uitdagender is dan ze oorspronkelijk dachten.

Vanwege de stromingen die in de Golf van Mexico circuleren en de enorme omvang van het rif, is het duiken op de Oriskany een uitdagende en diepe duik. De beste reis is tussen 120 en 130 voet boven het vliegdek. Duikers hebben de kans om vele inheemse vissoorten in de Golf van Mexico te zien, waaronder amberjack, snapper, grouper, haaien en zelfs barracuda. Ook dolfijnen worden vrij vaak gezien. Bovendien wordt de duikplaats gebruikt als trainingsplaats voor technische duikers, en biedt de mogelijkheid om te trainen met lucht, nitrox en trimix.

Hoewel de Golfkust de laatste jaren door enkele orkanen is geteisterd, is “The Mighty O” er zeer goed vanaf gekomen. Orkaan Gustav (2008) gaf haar een kleine stuurboordhelling en liet haar een meter of acht in het zand zinken. Tropische storm Ida (2009) creëerde een gat van 10 x 52 voet tussen de schoorstenen en het vliegdek. Deze “kloof” heeft een veilige en aantrekkelijke doorzwemmogelijkheid gecreëerd voor zowel ervaren als beginnende duikers.

Er zijn veel bedrijven in Pensacola die duiktrips naar de USS Oriskany coördineren. De meeste duikbedrijven eisen dat duikers de volgende uitrusting meenemen naar de duik: fluitje, veiligheidsworst, duikcomputer of tablet, handschoenen, horloge, en manometer. Open water duikers die geen diep water of gevorderden brevet hebben zijn verplicht te duiken met een dive master/guide. Gevorderde duikers moeten twee gelogde duiken onder 80 voet hebben gemaakt in het laatste jaar om solo te mogen duiken. Zorg ervoor dat je al je brevetten bij je hebt.

De meeste duikers zijn verbaasd over de enorme hoeveelheid zeeleven dat rond het rif zwerft, evenals de spannende uitdaging om het vliegdek te bereiken en de kamers van het schip te verkennen. Als je op zoek bent naar een prachtige en unieke duikmogelijkheid die duikers van alle niveaus zal uitdagen en stimuleren, pak dan je wetsuit in en schakel een goed duikbedrijf in om de “Mighty O” te zien.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *