Fiesta Americana Dive Resort

Hotels Mexico

Fiesta Americana Dive Resort

****

**Omschrijving:** Het resort ligt op ca. 5 km van San Miguel. De kamers zijn door een weg gescheiden van het strand.

Hotel o.b.v. Logies

 

Kamers: Alle 224 kamers hebben zeezicht en zijn voorzien van airco, TV, radio, roomservice, koffiezetapperaat, en badkamer voorzien van douche, bad en balkon en haardroger.

Faciliteiten: Het geheel is omgeven door een leuke tuin met twee met elkaar verbonden zwembaden. Ook is een buitenbar/restaurant voor snacks en drankjes, geheel voorzien van palapa daken en met uitzicht over de Caribische Zee. Het hotel beschikt ook over een kapper, massage, enkele winkeltjes, kinderclub en kluisjes bij de receptie.

Duiken:

Bij de reissom is een duikpakket van 5 dagen 2 duiken per dag inclusief fles/lucht/lood inbegrepen. Voor dit duikpakket dient u in het bezit te zijn van een geldig duikbrevet. Heeft u langer dan 3 maanden niet gedoken dan zult u ter plaatse een checkdive moeten doen.

De Nederlands-Amerikaanse eigenaren Robert en Roberta bieden de beste service die je op Cozumel kunt vinden. Het duikcentrum is Padi gecertificeerd met professionele divemasters en instructeurs. Het duikcentrum bevindt zich bij de accommodatie The Village Tan Kah. Dive Eco Cozumel had Scuba Shack al overgenomen, maar onlangs hebben ze ook Blue Bubble Divers gekocht. Hierdoor hebben ze de beschikking over in totaal 1 grote boot van max. 16 personen voor groepen, 4 kleinere boten voor max. 6 personen. Normaal gesproken gaat er met iedere 8 duikers 1 gids mee, dat is een regel voor duiken het Marine Park. Je kunt zodoende in alle comfort je duiken maken. De duiktrips vertrekken om 08.30 uur s morgens en om 13.30 uur s middags. Je maakt per trip 2 duiken, waar je circa 4 uur mee weg bent. De duiktrip s middags gaat alleen als er minimaal 4 personen mee gaan. De eerste duik gaat op de maagdelijke muren tot zon 30m diepte. Tussen de duiken door krijg je drinken en een lekkere cake aangeboden. De tweede duik maak je op een ander rif tot max. 18m diepte. De keuze voor duiklocaties gebeurt altijd in overleg met de groep. Duiken zijn bijna allemaal driftduiken en geschikt voor beginners tot gevorderd. De boot pikt je weer op aan het eind van je duik. Pickup service vanaf je hotel is gratis. Indien je verblijft in het Fiesta Americana Resort wordt je bij de pier van het hotel opgehaald. Nachtduiken kun je in overleg met de duikschool ter plaatse boeken, evenals speciale trips naar bijv. Punta Sur, Maracaibo en Barracuda (voor advanced duikers en tegen een kleine toeslag). Je mag overdag voor of na de duiken altijd gratis kantduiken, je krijgt dan flessen mee en je kunt zo het water in.

Rond het eiland Cozumel vind je ongeveer 25 duikstekken. Je hoeft niet diep te gaan om veel te zien. Het beste zicht is tussen 15 en 25m diepte. Je kunt bij dit duikcentrum je uitrusting huren en ook bieden ze allerlei cursussen aan van Open Water tot Divemaster.

Dit duikcentrum biedt ecologisch duiken aan. Dat wil zeggen dat ze aan boord de glazen flessen voor frisdranken hergebruiken. De koelbozen worden gekoeld door Blue Ice dat iedere nacht opnieuw wordt ingevroren. Tijdens nachtduiken worden er oplaadbare accus gebruikt. En de boten worden schoongemaakt met zeep die het milieu niet aantast.

De watertemperatuur ligt gemiddeld tussen de 27-30 graden Celsius. Tussen november en juni heb je de grootste kans op scholen adelaarsroggen. Soms zie je dolfijnen.

Er zijn decokamers op het eiland.

Cenote duiken

Je kunt ook trips maken om in cenotes te duiken. Dit kan het beste op het vasteland van Mexico. Er kunnen dagtrips hiervoor worden geregeld. De kosten in 2007 bedragen hiervoor 132,- p.p. inclusief: * 2 cenote duiken op het vasteland ferry transfers van Cozumel naar Playa del Carmen en terug transport naar de cenotes entreegeld fles, lucht en lood water en softdrinks lunch

Whale whatching trips

De duikschool biedt ook 2-daagse whale shark whatching trips aan vanaf het vasteland. Dit kan van 15 juni tot 15 september elk jaar. Je ziet dan walvishaaien, dolfijnen, mantas, flamingos. De trips zijn alleen snorkeltrips, het water is maar 8m diep op het plateau dus duiken is niet aan de orde. Een echte aanrader als afsluiting van de duikvakantie! Prijs op aanvraag (reken op ca. Euro 250,- p.p.)

Enkele duikstekken:

 • Chankanaab Lagoon: Deze plek biedt huis aan meer dan 60 soorten tropische vissen, schaaldieren en koraal. Duikers vinden er koraalbomen en ‘bolones’, heuvels van koraal. Aan de wand aan de binnenzijde van de lagune hangen gorgonen, grote gele sponzen en anemonen.
 • Chankanaab Park: Deze lagune die in verbinding staat met de zee, maar die niet de bruisende getijden kent is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Het is een rustige zoutwater lagune met meer dan 1000 tropische vissen die goed zijn voor een altijd veranderend onderwater beeld. Het park heeft ook een dolfinarium, waar je met deze vriendelijke dieren kan zwemmen.
 • Palancar Reef: De beroemdste duikplek rond het eiland Cozumel. Het rif ligt in een nationaal onderwaterpark. Jacques Cousteau was helemaal gek van deze plek met allerlei koraalsoorten groeiend om enorme plateaus, in diepe ravijnen en langs hoge steile wanden.
 • San Francisico Wall: De wand begint op ongeveer 12 meter en gaat enorm de diepte in. Je komt hier regelmatig roggen en zeeschildpadden tegen.
 • Tormentos: Een interessante duikplek met murenen, groupers en een grote varieteit aan koraal en sponzen.

De duikschool Dive Eco Cozumel haalt je op de pier bij het hotel op, je kunt zo in het bootje stappen voor je duiktrip!

NB: Bij deze pakketreis zitten geen transfers inbegrepen. U vliegt aan op Cancun en kunt ter plaatse een taxi pakken naar de veerboot naar Cozumel. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 15$ per taxirit en 16$ voor een retour met de veerboot.

Deze reis is samengesteld met lijndienstvluchten. De prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, zullen wij u een passend alternatief aanbieden.

 

Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Inclusief

 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Exclusief

 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *