Het wonder van snorkelen en duiken in Punta De Mita

Duiken Mexico
Alles, Alles Inclusief, Blog Mexico, Centraal Mexico, Duiken Mexico, Duikplaatsen, Duikvakantie, Hotels Mexico, Oost Mexico, West Mexico

Het wonder van snorkelen en duiken in Punta De Mita

Als u Punta de Mita, Mexico, nog niet heeft bezocht tijdens uw reizen, dan mist u iets speciaals. Punta de Mita is een prachtig vissersstadje gelegen aan de Banderas Baai in de Riviera Nayarit. Hoewel er vele stranden en oceanen in de wereld te bezoeken zijn, is er niets vergelijkbaar met de majestueuze bezienswaardigheden van Punta de Mita.

In deze kleine badplaats schijnt de zon het grootste deel van het jaar, zodat u kunt deelnemen aan wateractiviteiten terwijl u ook kunt genieten van een ontspannen vakantie. Naast sportvissen zijn er veel wateractiviteiten in Punta de Mita. De oceaanomstandigheden in dit deel van de Banderas Baai leveren ongelooflijke snorkel- en duikervaringen op vanwege de overvloed aan tropische vissen en het zeldzame onderwaterleven.

Snorkelen & Duiken

Snorkelen of duiken tours kunnen worden geregeld door uw hotel conciërge of een reiscoördinator, maar deze formele tours zijn duurder dan het regelen van een op uw eigen. Een minder dure optie is om de visserscoöperatie in Punta de Mita te bezoeken en de lokale vissers te vragen of ze boottours geven.

Als een van de locals zijn diensten aanbiedt, kun je, in plaats van te wachten op een formele tour, meteen de zee op gaan om te snorkelen en duiken. Zij brengen je voor veel minder naar de beste snorkel- en duikplekken en geven je veel meer. Voor ongeveer 45 dollar brengen ze je niet alleen om te snorkelen en te duiken, maar ook om te vissen en vogels te spotten, als je dat wilt. Als u tijdens uw tour vist, kunt u na afloop uw vangst uit de oceaan meenemen op tafel!

Opmerking: Bij formele tochten is het raadzaam ruim van tevoren te reserveren om de teleurstelling van onbeschikbaarheid te voorkomen.

Verblijf & Ligging

Door de opkomst van het toerisme in het gebied, is Punta de Mita het middelpunt geweest van belangrijke ontwikkelingsveranderingen. Er zijn nu vijf hotels waar reizigers kunnen verblijven, zoals het Four Seasons Hotel. De meeste hotels in de stad zijn modern en luxe, en bieden zowel standaard als extra voorzieningen die gebruikelijk zijn in de hotelindustrie.

Er zijn verschillende vormen van vervoer om u naar de stad te brengen. U kunt een taxi nemen, met de bus gaan of een auto huren op het vliegveld. Tip: als u niet bekend bent met de omgeving en niet wordt begeleid door een reisgids, kies dan voor de taxi. U kunt later altijd nog een auto huren als u gewend bent geraakt aan de wegen in de omgeving.

Wilt u een leuke strandvakantie met het gezin in het zonnige Mexico? Koop onze Riviera Nayarit gids om alle locaties op voorhand te verkennen.

Het boek bevat beschrijvingen van alle lokale steden / pueblo’s, de stranden, en de activiteiten die u kunt genieten van het nemen van een zonnige familie vakantie in Nayarit, Mexico.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *