Kooi duiken bij Isla Guadalupe: Inpakken en voorbereiden

Duiken Mexico
Alles, Alles Inclusief, Blog Mexico, Centraal Mexico, Duiken Mexico, Duikplaatsen, Duikvakantie, Oost Mexico, West Mexico

Kooi duiken bij Isla Guadalupe: Inpakken en voorbereiden

Je hebt besloten om te gaan kooiduiken met grote witte haaien bij Isla Guadalupe, zorgvuldig een duik charter bedrijf geselecteerd, en je reis geboekt en je reis geregeld. Als de datum van uw reis nadert en uw opwinding over eindelijk het zien van deze ongelooflijke roofdieren van dichtbij en persoonlijk bouwt, begint u te plannen wat u met u op uw witte haai avontuur zult meebrengen. Net als bij elk ander soort reis of vakantie, is het voor een plezierige ervaring uiterst belangrijk de juiste dingen in te pakken en de juiste voorbereidingen te treffen.

U heeft een geldig paspoort nodig om Mexico binnen te komen. Hoewel veel charterbedrijven voor haaienduiken in San Diego gevestigd zijn, moeten alle charters naar Guadalupe Island vanwege overheidsvoorschriften vertrekken vanuit de Mexicaanse havenstad Ensenada. Dus zelfs als de boot in eerste instantie vanuit de Verenigde Staten vertrekt, zult u uw paspoort nodig hebben. Het duikbedrijf moet Mexicaanse toeristenvisa en Guadalupe Island Biosphere permits (het eiland is een officieel beschermde natuur Bio-sfeer) in de kosten van de charter opnemen. Controleer dit goed, want je wilt niet dat je tijdens je reis met deze extra kosten wordt geconfronteerd.

De meeste chartermaatschappijen vereisen geen reisverzekering, maar de verantwoordelijke raden het sterk aan. U zou absoluut een basis reizigersverzekering moeten hebben voor zaken als reisannulering, medische en medische transportdekking, vooral wanneer u buiten het land reist. Als je een ziektekostenverzekering hebt via je werk of echtgenoot, vraag dan bij die maatschappij na welke medische en medische transportdekking je eventueel hebt in het buitenland. Er zijn vrij goedkope, uitgebreide reisverzekeringsmaatschappijen die gratis online offertes verstrekken en waar u zich gemakkelijk voor kunt inschrijven.

Het toeristische seizoen voor grote witte haaien op Isla Guadalupe is tijdens de herfstmaanden, voornamelijk augustus-oktober. Het is belangrijk om rekening te houden met het weer en het klimaat als u kleding inpakt. De temperatuur kan aanzienlijk veranderen gedurende de dag, met ‘s morgens en ‘s avonds in het midden van de 60 graden Fahrenheit bereik, maar halverwege de dag kan de thermometer tot in de 90’s lezen! De beste manier om je voor te bereiden op deze variaties is om je in comfortabele lagen te kleden. Zorg ervoor dat u zonnebrandcrème, een zonnebril en een hoed met rand meeneemt om u tegen de zon te beschermen terwijl u op het dek van het schip verblijft, aangezien de effecten van de zon versterkt kunnen worden door de weerkaatsende schittering van het water. Er kan af en toe een briesje opsteken, dus een windjack of shirt met lange mouwen is een goed idee om mee te nemen. De temperatuur van het water rond het eiland kan variëren van 64-75 graden Fahrenheit, en de duikbedrijven bieden meestal wetsuits aan. Als u er voor kiest om uw eigen pak mee te nemen, zou het het beste tussen de 5 en 7 mm dik moeten zijn. Het enige onderdeel van de duikuitrusting dat het charterbedrijf misschien niet levert is een masker. Aangezien het zo belangrijk is dat het masker perfect op uw gezicht past, kunt u het beste uw eigen masker kopen en meenemen. Gerenommeerde duikcharterbedrijven geven specifieke inpakinformatie en informatie over wat is inbegrepen in de charters (zoals duikuitrusting, eten, visa, gebruik van camera’s, enz.), en zullen met plezier al uw bijkomende vragen beantwoorden.

U reist het grootste deel van een dag op het schip naar Guadalupe Island en op uw terugreis. De goede charterboten zijn gebouwd met stabiliteit en comfort voor de passagiers in het achterhoofd, maar als u weet of vermoedt dat u gevoelig zou kunnen zijn voor bewegingsziekte, is het een heel goed idee om zeeziektepillen mee te nemen (ze maken minder slaperige versies). Het is belangrijk te weten dat de pillen weliswaar helpen om reisziekte te voorkomen, maar dat ze geen effect hebben als je al last hebt van ziekteverschijnselen en dat ze moeten worden ingenomen voordat het schip in beweging komt. Hoewel de meeste chartermaatschappijen het grootste deel van de reizen ‘s nachts maken terwijl de gasten slapen, zult u boeken of muziek willen meenemen om uzelf bezig te houden. U zult zeker veel interessante mensen ontmoeten die uw gevoel voor avontuur delen, en het maken van nieuwe vrienden doet de reistijd voorbij vliegen!

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *