Mexico – Sport en Recreatie – Blog Duiken Mexico

Duiken Mexico
Alles, Alles Inclusief, Blog Mexico, Centraal Mexico, Duiken Mexico, Duikplaatsen, Duikvakantie, Oost Mexico, West Mexico

Mexico – Sport en Recreatie

Met zo’n gevarieerde topografie, een overwegend gematigd klimaat en een onvervuilde, warme zee, is het niet verwonderlijk dat Mexico een grote verscheidenheid aan sportmogelijkheden van wereldklasse biedt. Veel van de nieuwere bezienswaardigheden zijn inderdaad praktijkervaringen met de natuur.

Het land is een relatieve nieuwkomer op het gebied van golf, maar beschikt nu over tal van prachtige golfbanen op prachtige locaties. Los Cabos heeft bijvoorbeeld zes prachtige banen langs de Corridor, en Acapulco heeft vijf uitstekende keuzes, van Revolcadero terug naar het hart van de stad. Puerto Vallarta, Ixtapa en Huatulco hebben allemaal golfbanen.

In alle vakantieoorden kunnen vakantiegangers tennissen, paardrijden en hun conditie op peil houden in de modernste sportscholen en kuuroorden. Parasailing is immens populair, en het bekijken van spectaculaire baaien zoals die van Acapulco of Puerto Vallarta vanuit de lucht is een onvergetelijke ervaring.

Liefhebbers van paardrijden kunnen ook een aantal gebieden, waaronder de Barranca del Cobre, te paard verkennen. De meer energieke reiziger kan wandelen of trektochten maken rond verschillende archeologische vindplaatsen of in de vele nationale parken van het land, van de vulkanische gebieden in Centraal-Mexico tot de lagunes van Montebello aan de zuidgrens.

Hoewel landsporten een grote aantrekkingskracht hebben, zijn de watersporten van Mexico top. Cozumel staat bekend om zijn duiken en is een van de beste duikbestemmingen. De kusten rond het noordoostelijke deel van de Yucatan zijn uitstekend scuba- en snorkelgebied. Bekwame duikscholen bieden faciliteiten voor gecertificeerde duikers of cursussen voor de beginnende duiker. Snorkelaars kunnen ook hun hart ophalen in de schitterende lagunes, zoals Xel-Ha of Chankanaab in Yucatan. Er is ook goed duiken, langs de Stille Oceaan en in Baja California, vooral rond Los Cabos en La Paz. Baja staat bekend om zijn kajaktochten op zee. De oostelijke kusten zijn vaak ondieper en rustiger en bieden de ideale omstandigheden om het rijke zeemilieu en de eilanden voor de kust te verkennen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *