Mexico Stad Cancun

Hotels Mexico

Mexico Stad Cancun

 

Tijdens deze individuele Fly&Drive bezoekt u de hoogtepunten van Mexico Stad en de vele andere bezienswaardigheden van Mexico in uw eigen tempo. De route die u zelf met huurauto rijdt, voert u van Mexico Stad naar Cancun. Onderweg komt u langs wisselende landschappen en kunt u diverse werelderfgoed locaties bezoeken.

Hotel o.b.v. Logies

 

Mexico Stad – Cancun

14 dagen / 13 nachten

Fly Drive

Tijdens deze individuele Fly&Drive bezoekt u de hoogtepunten van Mexico Stad en de vele andere bezienswaardigheden van Mexico in uw eigen tempo. De route die u zelf met huurauto rijdt, voert u van Mexico Stad naar Cancun. Onderweg komt u langs wisselende landschappen en kunt u diverse werelderfgoed locaties bezoeken.

Dag 1: Amsterdam – Mexico Stad

In de namiddag aankomst in Mexico Stad met aansluitend transfer naar het hotel.

Dag 2: Mexico Stad

City & museum tour (seat in coach – 1/2 dag). Mexico Stad is een van de grootste steden ter wereld met een grootse geschiedenis. U kunt genieten van de vele architectonische monumenten in het oude stadscentrum. Ook bezoekt u het nationaal paleis met de muurschilderingen van Diego Rivera, het Plaza de la Constitucion (Zocalo), Catedral Metropolitana de la Asuncion de Maria, Chapultec park, Zona Rosa en het archeologisch museum.

Dag 3: Mexico Stad

Dagtour piramides van Teotihuacan en de Basiliek de Guadalupe (seat in coach – 7 uur). Deze tour neemt u mee naar een van de heiligste plaatsen in Mexico, de Basiliek van de Maagd van Guadalupe, de patrones van de Amerikas. Vervolgens bezoekt u de archeologische site van Teotihucan met de piramide van de Maan, de tempels van Ouetzalcoatl en Caracoles. Via de Avenue van de Doden bereikt u de piramiden van de Zon waar de beklimming van de 200 treden u een spectaculair panorama biedt. Op de terugweg bezoek aan de Plaza de las 3 Culturas, dit was ooit de grootste markt in Centraal-Amerika.

Dag 4: Mexico Stad – Oaxaca (ca. 460 km)

In de ochtend wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd. De eerste etappe is naar Oaxaca een rit van ca. 6 uur. De route voert langs Puebla de los Angeles, de stad van de engelen. Vanuit Puebla heeft u een prachtig uitzicht op twee van de hoogste vulkanen van Mexico, de Popocatepetl en de Iztaccimuatl.

Dag 5: Oaxaca

Oaxaca en omgeving biedt u een scala aan cultureel, historisch, koloniaal en natuurlijk erfgoed. Niet voor niets staat deze stad op de werelderfgoed lijst. Vanuit Oaxaca is het eenvoudig de pre-Spaanse archeologische vindplaatsen Monte Alban, Mitla, Yagul en Lambityeco te bereiken. Daarnaast is het de moeite waard om Santa Maria de Tule met de 2000 jaar oude cypres en de stadjes Coixtlahuaca, Tamazulapan, Tlacochahuaya en/of Tlacolula met schitterende Dominicaanse kloosters te bezoeken.

Dag 6: Oaxaca – Tehuantepec (ca. 250 km)

Tehuantapec (officieel Santa Domingo Tehuantepec) ligt in het zuidoosten van Mexico. De stad is nog steeds het centrum van de Zapotec cultuur, een matriarchale gemeenschap. In het stadscentrum treft u 16e eeuwse koloniale gebouwen, zoals het Santo Domingo klooster en kathedraal.

Dag 7: Tehuantepec – San Christobal (ca. 350 km)

De route naar San Christobal voert u langs het Ca�on del Sumidero National Park met het stuwmeer waarop u eventueel een ca. 2 uur durende boottocht kunt maken.

Dag 8: San Christobal

Het historisch centrum van San Christobal de las Casas heeft nog steeds het Spaanse koloniale karakter met nauwe, met klinkers aangelegde straatjes, rode dakpannen en gietijzeren balkons. De gevels varieren van barok tot neo-klassiek en moors, welke in diverse kleuren zijn geschilderd. De cultuur van de stad wordt veelal geassocieerd met de Tzotzils en Tzetzals, de dominante bevolkingsgroepen.

Dag 9: San Christobal – Palenque (ca. 240 km)

Vanaf het hoog gelegen San Christobal daalt u af naar Palenque. De route voert door een schitterende berglandschap.

Dag 10: Palenque – Campeche (ca. 245 km)

Palenque is een van de grotere Maya steden van Mexico. De stad ligt in het oerwoud wat in feite ook de letterlijke vertaling is van Palenque. In de ochtend heeft u voldoende tijd om de ruines te bezichtigen. Campeche is een oude vestingstad. De stad is in de 17e en 18e eeuw gefortificeerd na veelvuldige aanvallen van Engelse en Nederlandse schepen. De stad staat sinds 1999 op de werelderfgoed lijst.

Dag 11: Campeche – Merida (ca. 150 km)

Merida heeft na Mexico Stad en Havana het grootste historisch centrum van Latijns Amerika. Merida is gebouwd op de ruines van de oude Maya stad ‘Tho’ en vele Maya stenen kunnen worden terug gevonden in de Spaanse koloniale gebouwen.

Dag 12: Merida – Cancun (ca 300 km)

De laatste etappe voert u naar Cancun. Interessante stop onderweg is Chichen Itza, een van de belangrijkste Mayasteden op het Mexicaanse schiereiland Yucatan.

Dag 13: Cancun – Amsterdam (verlenging mogelijk)

Aan het eind van de ochtend transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam (via Mexico Stad).

Dag 14: Aankomst Amsterdam

In de loop van de dag komt u aan in Amsterdam.

Inclusief

 • Inclusief 12 overnachtingen
 • Vliegreis Amsterdam – Mexico Stad // Cancun – Mexico Stad – Amsterdam
 • 8 dagen autohuur Categorie A – upgrade mogelijk

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.

 

Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Inclusief

 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Exclusief

 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *