Scuba Duiken – De Pacifische kust van Mexico

Duiken Mexico
Alles, Alles Inclusief, Blog Mexico, Centraal Mexico, Duiken Mexico, Duikplaatsen, Duikvakantie, Oost Mexico, West Mexico

Scuba Duiken – De Pacifische kust van Mexico

Jacques Yves Cousteau en Emil Cagnan vonden het SCUBA-toestel (Self Contained Underwater Breathing Apparatus) uit in 1945. Nog niet zo lang geleden. Deze uitvinding bracht onderwater exploratie binnen het bereik van iedereen. Persoonlijk heb ik ontdekt dat SCUBA-duiken meer is dan een sport; het is een manier van leven en het heeft mij veel voldoening gegeven sinds ik in 1969 ben begonnen met duiken. Directe duiker, gewoon water toevoegen!

Als je ooit hebt overwogen om SCUBA te proberen, moet je dat doen. Het is gemakkelijk. Je kunt het in een zwembad doen en als je het leuk vindt kun je een open water duik doen zodat je het allemaal in één dag kunt ervaren. Als je het leuk vindt en besluit om een brevet na te streven, is het makkelijk te doen. Het belangrijkste is dat je leert van professionals en de paar basisregels begrijpt om veilig te blijven.

Ooit afgevraagd wat duikers doen? Naast de absolute sensatie van het ademen onder water ervaren duikers genoegens zoals onderwaterfotografie, duiken op scheepswrakken, zoeken naar verloren voorwerpen en kijken naar vissen om er maar een paar te noemen. Het duiken in Manzanillo aan de Gold Coast van Mexico is uitstekend! Als u uw verwachtingen voor het duiken aan de kust van de Stille Oceaan een beetje bijstelt, zult u blij zijn met het zicht dat we hebben en de ongelooflijke hoeveelheid vis die u direct voor onze kusten kunt zien. U kunt het zien met een snorkel of met een volledige SCUBA uitrusting. Spring erin, het uitzicht is opwindend!

Manzanillo, Mexico ligt op dezelfde breedtegraad als Hawaii en de bodemstructuur is grotendeels hetzelfde. Er zijn rotsen, keien, richels, muren, pieken, canyons, koraal, lavastromen, spleten en kloven die SCUBA duikers kunnen verkennen. De locatie is van vulkanische oorsprong en onder water zijn sporen van vroege lavastromen te zien. De watertemperatuur varieert van 72°F in de winter tot 82°F en hoger in de zomer.

Bodemformaties trekken een grote verscheidenheid aan vissen en beestjes aan om te bekijken. De diversiteit van het visleven is fantastisch en is door vele groepen en duikers als zodanig bestempeld. De meest bedreigde schildpad ter wereld, de karetschildpad, is zowel door duikers onder water als aan de oppervlakte waargenomen. Kijk uit naar kreeften, murenen, pijlstaartroggen, sidderroggen, gevlekte adelaarsroggen, de prachtige koningsangelfish en de Moorse Idol plus nog veel meer. U zult blij zijn met wat u zult zien!

Terwijl u geniet van de natuurlijke schoonheid, respecteer dan het belang en de fragiele aard van de onderwaterwereld. Beoefen wat basis eco-toerisme: Genieten maar niet aanraken! Neem alleen foto’s en herinneringen – laat alleen bubbels achter. Verwijder niets uit de natuurlijke omgeving. Kies zeevruchten die zijn gevangen of geoogst van duurzame inheemse vispopulaties. Koop geen producten die gemaakt zijn van koraal, een bedreigde zeesoort, of houtproducten die afkomstig zijn uit kaalgekapte tropische wouden die koraalriffen beschadigen door aanslibbing.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *