Scuba Duiken – Scuba Duiken in Costa Maya – Duiken Mexico

Duiken Mexico
Alles, Alles Inclusief, Blog Mexico, Centraal Mexico, Duiken Mexico, Duikplaatsen, Duikvakantie, Oost Mexico, West Mexico

Scuba Duiken – Scuba Duiken in Costa Maya

Costa Maya is de thuisbasis van enkele van de beste scubaduiken waar ook ter wereld en is, tot nu toe, vrijwel onontdekt en onontdekt door toeristen. In feite worden veel van de duikspots die in Costa Maya te vinden zijn nu pas benoemd. Populaire duikplekken zijn afgelegen, ongerept en niet gewend aan bezoekers van de menselijke soort, wat geweldig duiken oplevert. Hier kunt u het oceaanleven van Mexico op zijn mooist en natuurlijkst ervaren.

Costa Maya ligt tussen de Riviera van Mexico, in het noorden, en de grens met Belize, in het zuiden. Het is een zeer relaxte gemeenschap met kleine vissersdorpjes die het grootste deel van de beschaving uitmaken. Eenvoudige accommodaties gecombineerd met dineren in de open lucht geven bezoekers het gevoel de echte wereld te verlaten en terug in de tijd te stappen om te genieten van de natuur op haar hoogtepunt van perfectie.

Het merendeel van het duiken in Costa Maya vindt plaats langs een rif dat beschermd wordt door de Mexicaanse regering. Dit 25 mijl lange stuk rif maakt deel uit van het op één na grootste koraalrif in de wereld en werd in 1996 als Nationaal Park opgericht. Het is de thuisbasis van een overvloed aan natuurlijke rijkdommen en exotische koraalpracht. Naast het bekijken van ontzagwekkende en diverse wilde dieren, duikers naar dit gebied ook vaak veel van de grotten en wrakken te vinden in de wateren rond Costa Maya.

Het gedeelte van het rif dat toegankelijk is voor scubaduikers in Costa Maya zijn eigenlijk twee riffen die parallel lopen aan de kust van Costa Maya. Het eerste rif begint aan de oppervlakte van het water en loopt geleidelijk af tot 50 voet voordat het in een zanderig platform verandert. Aan het einde van het zandige platform, begint het tweede rif op 50 voet onder het wateroppervlak en loopt dan geleidelijk af tot het een dramatische, verticale drop off bereikt.

Het onderwaterleven, dat duikers kunnen aantreffen tijdens het scubaduiken in Costa Maya, is inderdaad de bescherming van de regering waard. Hier worden duikers verrukt door de capriolen van divers zeeleven zoals sponzen, gorgonen, sterrenkoralen, krabben, octopussen, murenen, schildpadden en adelaarsroggen. Scuba duiken op de verticale wand onthult ook enorme sponzen, overhangen van steenachtige koralen en tal van grotten geschikt voor exploratie.

Op bepaalde dagen kunt u ook een duikbedrijf inhuren om u mee te nemen op een boot voor een duikexcursie naar de Chinchorro Bank. Deze bank ligt bijna 19 mijl van het vasteland van Costa Maya en is een groot koraalatol dat verschillende wrakken en weelderige koraalriffen herbergt.

Het beschermde karakter van het rif van Costa Maya zorgt ervoor dat u een magische onderwateromgeving kunt ervaren op zijn meest ongerept. Het gebrek aan publieke aandacht in dit gebied heeft ervoor gezorgd dat het park vrijwel onaangetast is gebleven en, op sommige plaatsen, ongezien door de mens. Dit alles zorgt voor een duikervaring van je leven.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *