Snorkelen in Akumal, Mexico – Blog Duiken Mexico

Duiken Mexico
Alles, Alles Inclusief, Blog Mexico, Centraal Mexico, Duiken Mexico, Duikplaatsen, Duikvakantie, Oost Mexico, West Mexico

Snorkelen in Akumal, Mexico

De baai van Akumal staat bekend om zijn verschillende soorten zeeschildpadden die het gebied gebruiken om te broeden, zich te voeden en hun jongen groot te brengen. Dit biedt een optimale kans om de dieren in hun natuurlijke habitat te zien, inclusief de vele kleurrijke soorten vis en plantenleven.

Snorkelen en duiken zijn misschien wel de favoriete activiteiten om te beoefenen tijdens een reis naar Akumal, maar snorkelen is een minder fysiek veeleisende en technische optie. Met een korte instructiecursus en een goede gebiedskeuze is snorkelen relatief gemakkelijk, zelfs voor beginners die voor het eerst snorkelen.

Een populair gebied om te snorkelen in Akumal is de Yal-ku lagune. Dit gebied is een uiterst zeldzame omgeving waar zoet water samenkomt met zout water uit de oceaan. De combinatie van de twee soorten water wordt een “halocline” effect genoemd.

Alleen zeer specifieke soorten kunnen overleven en gedijen in deze halocline-baai, en de mengeling van zout en zoet water zorgt voor een veranderd uiterlijk van het water zelf. Veel soorten die in dit gebied worden aangetroffen, komen nergens anders ter wereld voor, en zijn de afgelopen jaren te zien geweest in veel specials van reiszenders.

Casa Cenote is een lagune met mangroves en ongewone vissen. Veel snorkelaars vinden de fossielen in Cenote at Dosojos erg leuk voor een dagje verkenning. Veel van de fossielen in Dosojos stammen uit de tijd van de Maya-beschavingen die het gebied bewoonden.

Snorkellessen zijn meestal een goed idee voor nieuwkomers voordat ze naar een van deze sites gaan. Hoewel de activiteit gemakkelijk is, vinden sommigen dat ze ongemakkelijk zijn met de uitrusting of onzeker zijn over hoe ze het beste het onderwaterlandschap kunnen bekijken terwijl ze de uitrusting veilig gebruiken.

Een populaire activiteit voor zowel de lokale bevolking als toeristen is nachtsnorkelen. Voor deze activiteit wordt meestal een zaklamp gebruikt in combinatie met de traditionele snorkeluitrusting.

Veel soorten die overdag niet te zien zijn, kunnen na zonsondergang wel worden gezien tijdens het snorkelen. Dit is typisch omdat ze zich ‘s nachts voeden of overdag rusten.

De octopus is een perfect voorbeeld van dit schouwspel. Octopussen komen alleen na zonsondergang tevoorschijn om zich te voeden, en veranderen van kleur als een zaklantaarnstraal op hen wordt gericht. Vrijwel al het leven dat ‘s nachts te zien is, is veilig voor snorkelaars, dus ook ‘s nachts snorkelen is een veilige activiteit.

Het plantenleven en sommige vissoorten zijn ‘s nachts ook lichtgevend. Dit zorgt voor groenachtige lichten die ‘s nachts continu oplichten of knipperen – nogal een uitzicht voor iemand die alleen gewend is om overdag te snorkelen!

M Gravlee is een gepensioneerde krantenuitgever die enkele maanden per jaar op reis gaat.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *