Top 3 Redenen Waarom Duiken in Mexico het Best Voor Beginners Is

Duiken Mexico
Alles, Alles Inclusief, Blog Mexico, Centraal Mexico, Duiken Mexico, Duikplaatsen, Duikvakantie, Hotels Mexico, Oost Mexico, Reiswinkel, West Mexico

Top 3 Redenen Waarom Duiken in Mexico het Best Voor Beginners Is

Als u op vakantie bent in Mexico, denken veel mensen dat u een ervaren duiker moet zijn om deel te kunnen nemen aan activiteiten zoals scubaduiken. Dit is gewoon niet het geval. Het is aan te raden dat u enige basiskennis van duiken hebt en ook een sterke en enigszins ervaren zwemmer bent. Wat zo intrigerend is aan duiken in Mexico, is dat u geen ervaren duiker hoeft te zijn. In Mexico zijn er veel mensen die voor de allereerste keer gaan duiken.

Het algemene idee van duiken in de meeste gebieden is hetzelfde. Echter, met duiken in Mexico, kan wat u onderwater zult zien heel anders en verleidelijk zijn door het overwicht van onderwater dieren en planten die alleen in het Mexico gebied te zien zijn. Hieronder vindt u een lijst met de top 3 redenen waarom u uw eerste onderwateravontuur in Mexico zou moeten overwegen:

(1) Het schiereiland Yucatan: ‘Cenote Dive’

Een ‘cenote’ is een uitgestrekt systeem van ondergrondse rivieren, poelen en spelonken. Veel van deze ‘cenotes’ zijn te vinden in Tulum op het schiereiland Yucatan. Met een ervaren gids kan in deze ‘cenotes’ gezwommen en in grotten gedoken worden. Het schiereiland Yucatan is wereldberoemd om zijn netwerk van ondergrondse grotten. Duiken in een ‘cenote’ is anders dan grotduiken en vereist geen brevet buiten OpenWater. De reden dat er geen brevet nodig is, is dat je nooit meer dan 50 meter van een opening bent. Stel je voor dat je in een lagune duikt, met zonlicht en bomen die door het helderblauwe water schitteren. Bij deze ‘cenote’ duiken kun je ook snorkelen. Deze ‘cenotes’ maken diepzeeduiken in Mexico de ideale plek om uw eerste duikervaring op te doen.

(2) Los Cabos, Cabo San Lucas, Cabo Pulmo, de Oostkaap en La Paz
Baja Californië Sur, Mexico

De diversiteit aan vissen en zeezoogdieren die in dit gebied van Mexico samenkomen, is ongeëvenaard in het onderzeese domein van de aarde. In deze regio is het duiken in Mexico ongeëvenaard in welk deel van de wereld dan ook. Drie grote oceaanstromingen botsen hier om een zeer uniek en gevarieerd zeeleven te creëren dat aanwezig is in deze vruchtbare wateren. De Californische stroming, de Panamastroming en de noordelijke equatoriale tegenstroom werken allemaal samen en zorgen voor een overvloedige populatie plankton. Dit hoofdbestanddeel van het zeeleven trekt de hele voedselketen van het zeeleven aan. Deze aanwezigheid van zeeleven heeft ervoor gezorgd dat de Zee van Cortez is bestempeld als de “Rijkste Zee ter Wereld”. Dit geldt vooral voor de wateren die de zuidpunt van Baja strelen.

(3) Puerto Vallarta, Mexico

Duiken in Mexico kan ook een groot avontuur zijn in de regio Puerto Vallarta langs de Stille Oceaan. Puerto Vallarta scuba duiken is een zeldzame traktatie als veel van de nabijgelegen eilanden en baaien, zoals Los Arcos, Majahuitas. Er is ook de Marietas eilanden, die zijn aangewezen als beschermde onderwater nationale parken. Tussen de maanden december en april, zal duiken in Mexico in de wateren van Puerto Vallarta waarschijnlijk uitzicht op bultrugwalvissen bieden, omdat de zoogdieren elke winter naar de warme zeeën voor de kust migreren. Walvishaaien, dolfijnen, zeeschildpadden, en een verscheidenheid aan tropische vissen maken ook deze veilige haven hun huis. Puerto Vallarta scuba duiken is uitgegroeid tot een van de heetste scuba duiken locaties in Mexico.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *