Mexico – Kosten van levensonderhoud – Blog Duiken Mexico

Duiken Mexico
Alles, Alles Inclusief, Blog Mexico, Centraal Mexico, Duiken Mexico, Duikplaatsen, Duikvakantie, Oost Mexico, West Mexico

Mexico – Kosten van levensonderhoud – Blog Duiken Mexico

Overweegt u om naar Mexico te verhuizen of een tweede huis in Mexico te nemen? Heeft u zich afgevraagd hoeveel het eigenlijk zou kosten om te leven in Mexico?

Ons onroerend goed bedrijf werd onlangs uitgenodigd om de Riviera Maya te vertegenwoordigen op een International Living evenement in Cancun. Na vier dagen van informatie over het leven in veel verschillende bestemmingen in de wereld was ik nog steeds blij dat ik ervoor gekozen om te verhuizen naar Mexico. Ze beoordeelden het zelfs als het beste gebied voor gepensioneerden.

Er zijn veel redenen waarom ik zo over Mexico denk, van de kosten van het levensonderhoud tot de nabijheid en het gemak om weer thuis te komen, waar de rest van mijn familie is.

Laten we eerst eens kijken naar de dagelijkse kosten van levensonderhoud. Ik plan momenteel mijn zomervakantie naar Canada. Hier begon ik echt het verschil te zien in de kosten van levensonderhoud. Wij zijn een gezin van vier en ons budget voor twee weken, met een huurauto en een hotel voor slechts vijf nachten van ons verblijf, wordt geschat op 11.000 dollar. De vorige keer kwamen we uit op ongeveer 10.000 dollar. Natuurlijk is dat geen goede vergelijking met de werkelijke kosten van levensonderhoud. Kijk eens naar deze vergelijkingen.

In B.C. Canada betaal ik ongeveer 5,81 dollar per gallon benzine. Hier in Playa betaal ik ongeveer 3,15 dollar per gallon. Mijn onroerend goed belasting is .25% (ja punt twee vijf procent) van de door de stad geschatte waarde van mijn huis dat op twee hoekpercelen staat. Ik betaal minder dan 200 dollar per jaar onroerend goed belasting! Onze tuinman komt met de regelmaat van de klok en laat mijn tuin eruit zien als een klein resort met hangmatten in de bomen rond het zwembad voor slechts 25 dollar per bezoek. Onze huishoudster, die als een deel van de familie is, komt twee keer per week en helpt ons huis perfect te houden voor maar 20 dollar per bezoek.

De vrachtwagen met producten levert watermeloen, sinaasappels, cantaloupe, en natuurlijk mango’s direct aan onze poort als hij door de buurt rijdt. 10 pesos of een dollar voor een zak verse mango’s. Als u klaar bent om de BBQ aan te steken, stop dan even en haal wat verse, dik gesneden T bone steaks voor minder dan 4 dollar per stuk. Als u liever uit eten gaat, neem dan wat vis of pastor taco’s en een biertje voor minder dan 10 dollar per persoon. Of als u liever op het strand bent, zet uw voeten in het zand onder de palmbomen, kijkend naar de Caribische oceaan, en laat een hele verse vis voor u klaarmaken voor minder dan 10 dollar.

Wat als u wilt gaan duiken? Wat dacht u van een duik met twee tanks in onze bestemming van wereldklasse met een van de top duikbedrijven voor slechts 70 dollar. Wanneer u klaar bent om te gaan dansen in de avond betaal het kolossale 5 dollar cover charge, die uw eerste twee Corona biertjes zal omvatten en dans de nacht weg in de beste hot spot in de stad de Blue Parrot. Vergeet niet dat het strand en de zon allebei gratis zijn. Het is een geweldige levensstijl.

Wat als je je familie wilt gaan bezoeken. We dachten er oorspronkelijk aan om van Canada naar Thailand te verhuizen. Maar toen we er echt voor gingen, was het niet logisch om zo ver van onze familie te wonen. De meeste van onze vrienden en familie zullen ons niet zo ver weg komen bezoeken. En elke keer als je terug wilt gaan zou dat een hele onderneming zijn. Nu kunnen we vanuit Mexico in minder dan twee uur vliegen op een van de vele bestemmingen in de VS zijn, voor een weekendje weg tegen een heel redelijke prijs. Bovendien reizen veel van onze vrienden en familie al naar Mexico, dus het zal niet moeilijk zijn om ze mee te krijgen op hun vakantie.

Ik ben er zeker van dat als u van plan bent om met pensioen te gaan of een vakantiehuis te kopen, u veel van dezelfde redenen zult hebben als wij om voor Mexico te kiezen. Hier in Playa del Carmen kunt u nog steeds een aantal mooie huizen kopen voor uw familie tegen een geweldige prijs. Kom eens langs en ontdek het zelf.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *